Deken van Somerenstraat Eindhoven

woningbouw / openbare gebouwen / transformaties / zorg

Opdrachtgever
Gemeente Eindhoven
Programma
Woningbouw en publieke functies
Status
Selectieronde aanbesteding
Team
Stuijvesant, Arom,
Tom van Tuijn stedebouw, FAAM architects

THE FUTURE IS NOW!

Veranderende tijden vragen om onconventionele perspectieven, nieuwe samenwerkingen en om een hartveroverende en oprechte aanpak. Daarom is het nu tijd om op een andere manier naar gebiedsontwikkeling te kijken. Het aanbieden van een bouwproduct en daarbij (indirect) zeggen “take it, or leave it” is verleden tijd. We pleiten voor een intrinsieke gebiedsontwikkeling en wel op alle vlakken.

Deze aanpak resulteert in een gebied dat zich over een lange termijn in waarde gaat ontwikkelen door ‘kwartier maken’ en het starten van een interactief proces. Hiervoor werken wij samen met partijen die geloven in de potentie van deze plek en zich hier ook langdurig aan willen verbinden. In deze langdurige verbintenis zit ook de betrokkenheid om de openbare ruimte hoogwaardig te maken en de sociale cohesie te versterken. Slim verstedelijken dus!

De sfeer en het karakter van De Bergen zijn waardevol en uniek voor Eindhoven en daarom hebben wij een plan ontworpen dat dichtbij de aard van de plek blijft. Een plan dat past bij het DNA van De Bergen.

Een gevarieerde mix van baksteenarchitectuur met een heldere kristallen toren en een innovatief daklandschap kenmerken het ontwerp.

De straten, pleinen en daken worden ingezet om een nieuw ecosysteem te creëren, waardoor er een duurzame wijk ontstaat met een groen maaiveld en een openbaar daklandschap.  De nadruk ligt op duurzaamheid, innovatieve mobiliteit, kunst en design!