Dubbel woonhuis, Waterland Eindhoven

villa's

Opdrachtgevers
fam. Lenders en fam. van Loon
Programma
twee geschakelde woningen met patio, deels onderkelderd
Adviseur constructie
Vervest
Aannemer
Bouwpartners Valkenswaard
Fotografie
Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY
Status
opgeleverd 2017

Deze geschakelde woningen zien er niet uit als twee gekoppelde woonhuizen. Het is eerder een groot pand. Beide woningen zijn deels onderkelderd en zijn qua volumeopbouw dubbel gespiegeld: zowel in de lengte als in de breedte. Hierdoor is er een sequens van kubistische vormen ontstaan die tegelijk logisch als willekeurig lijkt. Ingesneden en uitstekende vlakken zijn anders gematerialiseerd.

Het programma beslaat 3 bouwlagen: op de kelders die daglicht krijgen via de centrale patio’s zijn er nog 2 woonlagen gemaakt, met de mogelijkheid van dakterrassen.
In de verkaveling hebben de woningen een bezoekerszijde (de formele voorkant) aan een groene langzaam verkeersstrook en een thuiskomzijde (het Brabantse achterom) waar de auto’s geparkeerd wordt via een achterstraat. Twee deurbellen per woning dus!
De twee opdrachtgevers overwegen om niet alleen in één bouwvolume te wonen maar ook om samen één tuin aan te leggen.