Larikslaan, Son

villa's / woningbouw

Opdrachtgevers
dhr. P Lepere
Programma
villa
Adviseur constructie
BolwerkWeekers
Aannemer
aanbesteed
Status
in verkoop

In de bossen van Son is een woning ontworpen voor een schitterend boskavel. Het volume van de nieuwe villa is op een vanzelfsprekende wijze ingebed op de locatie.

De thematiek privé –openbaar en binnen –  buiten zijn richtinggevend geweest bij het ruimtelijk ontwerp van deze bosvilla. Een lange tuinmuur representeert het pand enerzijds naar de straatzijde en geeft anderzijds veel privacy aan de tuinzijde. Een vijverpartij creëert op een subtiele wijze een relatie tussen deze twee werelden.

Aan de andere zijde van deze muur liggen alle leefruimtes die maximaal geopend om de beleving van het bos voelbaar te maken in het interieur. Bovenop deze muur balanceert de eerst verdieping met een sterke horizontale belijning. Binnen deze belijning is de gevel vormgegeven als een licht volume van glas omhuld door houten louvres.